Rastlinná výroba

Fungicide Gamair - návod na použitie, recenzie

Biologický baktericíd na potlačenie bakteriálnych a niektorých plesňových ochorení v pôde a na rastlinách.

Aktívna zložka: Bacillus subtilis M-22 VIZR, titer 109 CFU / g. Úzke zloženie a pôsobenie na fytosporín.

Odporúča sa: ako terapeutické a profylaktické činidlo účinne potláča patogény bakteriálnych ochorení vo všetkých druhoch záhradníckych plodín a izbových rastlín.

Výrobca: Agrobiotechnology CJSC (bioprotection.ru)

Gamair balené inými spoločnosťami je v predaji, napríklad baktericíd z Rusinhim CJSC.

Preparatívna forma: vo forme suchého prášku, tabliet.

Spôsob aplikácie: Liek sa má zriediť vodou, najskôr v malých množstvách a potom naliať do celkového množstva vody.

Miera spotreby: 2 tablety na 10 litrov vody a 10 m2. m. povrch pri zavlažovaní rastlín a 2 tablety na 1 liter vody pri postrekovaní rastlín (oblasť ošetrenia závisí od veľkosti a odrody rastliny).

Do roztoku sa odporúča pridať lepidlo (tekuté mydlo atď.) V množstve 1 ml na 10 l. Tekuté mydlo môže byť nahradené stimulantmi, napríklad: Zircon, Epin, Ribav-Extra.

Pre preventívne ošetrenie sa odporúča znížiť spotrebu na polovicu.

Spôsob spracovania: liek sa aplikuje postrekovačom na rastliny alebo konev na pôdu, v studniach a pod koreňom.

Kompatibilita: V pracovnom roztoku je kompatibilný s biologickými činidlami, insekticídmi, fungicídmi, regulátormi rastu rastlín. V prípade aplikácie Glyocladinu v intervale 7 dní.

Vodný roztok na použitie v deň prípravy sa nesmie skladovať!

* pri striekaní pridajte do roztoku lepidlo (tekuté mydlo atď.) v množstve 1 ml na 10 l.

** so silnou porážkou rastliny sa odporúča striedanie biologických prípravkov s chemickými fungicídmi.

  • vysoká účinnosť, nedostatočná fytotoxicita,
  • pomáha obnoviť prospešnú mikroflóru v pôde a na rastlinách
  • nie je závislý na patogénoch,
  • stimulačné a imunomodulačné účinky
  • odstraňuje pôdnu toxicitu po použití agrochemikálií.

Trieda nebezpečnosti - 4 (nízkoriziková látka).

Bezpečný pre ľudí, zvieratá, ryby, včely, užitočnú entomofaunu a životné prostredie. Nehromadí sa v rastlinách av pôde, čo prispieva k získaniu ekologicky šetrných výrobkov

Pri aplikácii nemôžete piť, fajčiť a jesť. Používajte rukavice. Na prípravu pracovného roztoku nepoužívajte kuchynské riady.

Prvá pomoc pri otrave.

Pri požití vypite 1-2 poháre vody, v ktorej sa rozpustia 1-2 polievkové lyžice aktívneho uhlia a zvracanie je spôsobené podráždením koreňa jazyka.

Ak dôjde k prehltnutiu dýchacieho systému do vzduchu.

V prípade kontaktu s očami vypláchnite veľkým množstvom vody.

V prípade kontaktu s pokožkou opláchnite vodou a mydlom.

Ak je to potrebné, poraďte sa s centrom na kontrolu jedov: 129010, Moskva, Sukharevskaya Square, 3, Moskovský výskumný ústav pohotovostnej starostlivosti. Sklifosofskogo.

Toxikologické informačné a poradenské centrum (pracuje nepretržite). Tel.928-68-87, fax 921-68-85 alebo Štátnej chemickej komisii RF: 207-63-90, 975-41-50, fax 208-62-84.

Počas prepravy je zakázané prepravovať s potravinami, krmivom a liekmi. Prepravuje sa všetkými dopravnými prostriedkami.

Spôsoby neutralizácie rozliatych a rozptýlených pesticídov, metódy neutralizácie, likvidácie nádob a zvyškov pesticídov. Ak sa liek dostane na podlahu - pozbierajte ho metlou. Zlikvidujte prípravok, ktorý sa má zlikvidovať, s nádobou v koši.

Skladovateľnosť: Skladujte pri teplotách od -30 do + 30, na miestach neprístupných deťom a zvieratám.

Záručná doba skladovania bez porušenia obalu je 1,5 roka od dátumu výroby.

Tento článok bol vytvorený na základe inštrukcií výrobcu, slúži len na informačné účely a nie je reklamou.

Návod na použitie Gamair: recenzia a kedy sa s ním zaobchádzať?

Gamair - biologický baktericíd, ktorý používajú mnohí záhradníci a záhradníci. Rozšírená vďaka jednoduchosti používania a širokej škále činností, šetrnosti k životnému prostrediu.

Môže sa použiť na spracovanie paradajok a uhoriek (otvorených a chránených zemín), kapusty, jabĺk a hrušiek, kvetov v interiéri a záhrade.

Niektorí záhradníci ho používajú nielen ako baktericíd, ale aj ako rast alebo imunostimulátor.

Mechanizmus účinku lieku Gamar

V prípravku sú špeciálne prírodné baktérie, ktoré rýchlo ničia patogény húb alebo baktérií, ktoré parazitujú rastliny.

Sú to oni, ktorí vytvárajú ochrannú bariéru, keď je rastlina chorá.

Rovnako ako liek je považovaný za bezpečný imunomodulátor, ktorý zaisťuje normálny rast a inhibuje rozvoj patogénnych mikroorganizmov.

Použitie lieku Gamair v poľnohospodárstve sa považuje za bezpečné pre ľudí, zvieratá a hmyz, pretože sa nehromadí v pôde ani v ovocí.

Gliocladin, Alirin a Fitosporin sú ďalšie bakteriálne prípravky na ochranu rastlín.

Môžete si kúpiť liek v každom oddelení produktov pre domácnosť a záhradu

Priemerná cena v Moskve:

  • Hamair - 87 rubľov. pre 20 kariet,
  • Glyocladin - 90 rubľov. pre 100 kariet,
  • Alirin B - 80 rub. pre 20 kariet,
  • Fytosporín - 100 rubľov. pre 200 g.

Zloženie baktericídu

Pesticíd sa nachádza vo forme tabliet aj vo forme prášku.

Hlavným fungicídom je Bacillus subtilis M-22 - kmeň baktériíktorý je osobitne pridelený zo životného prostredia.

Táto látka je súčasťou viac ako jedného poľnohospodárskeho výrobku, ktorý účinne bojuje s hlavnými chorobami.

Výhody biologického produktu Gamair

  • Rýchlo eliminuje zdroj ochorenia. Pôrodná mikroflóra zároveň netrpí.
  • Produkty, ktoré sú spracované Gamar, šetrné k životnému prostrediu a bezpečné jesť aj deťom. Liek nemá žiadne chemické zložky.
  • Použitie lieku stimuluje vysoké výťažky. a obnovuje zloženie pôdy po použití chemikálií.
  • Ovocie, spracované Gamar, líšia šťavnatosť a príjemnejšiu chuť. Obsahujú všetky užitočné prvky.
  • Forma uvoľňovania je veľmi výhodná. na použitie.
  • Žiadne úpravy patogénom.

Návod na použitie

Gamair sa používa ako liek a profylaktický prostriedok na elimináciu baktérií a plesňových infekcií rastlín v otvorenom a chránenom prostredí. Kultúry sa spracovávajú postrekom alebo naliatím pripravenej kvapaliny do pôdy.

Liek môže zabrániť takýmto chorobám rastlín:

  • vädnutie,
  • hrdza
  • plášť pleseň,
  • koreňová hniloba a bazálna časť,
  • šedá hniloba a pleseň,
  • múčnatka a čierna noha,
  • jablčná monilióza,
  • bod listu,
  • Septoria spot,
  • Cercospora pleseň.

Ako pripraviť liek na použitie?

Ako zriediť pracovný roztok lieku?

Nástroj je veľmi rýchlo pripravený a ľahko sa používa:

  1. Aby sa to dosiahlo, zrieďte požadovanú dávku lieku v 300 ml kvapaliny až do úplného rozpustenia.
  2. Až potom sa naleje zvyšok vody a zmes sa opäť dobre premieša.
  3. Roztok sa môže použiť.
  4. Ako "lepkavý" sa používa tekuté mydlo alebo Ekogel.
  5. Pripravený roztok používajte len 10-12 hodín po príprave.

Počet postrekov závisí od toho, ktoré ošetrenie plodín potrebuje. Doba postreku závisí od stupňa poškodenia rastliny škodcami a chorobami.

Výrobok je odolný voči dažďu a teplu.

Spracovanie prebieha dvoma spôsobmi:

  • postrek rastliny
  • zalievanie v koreni.

Pri zalievaní sa použijú 2 tablety na 12 litrov vody. Táto zmes by mala stačiť na 10 m2. m. Pri tomto postupe sa rozpustia 2 tablety. Skúsení záhradníci odporúčajú pridať do pripraveného roztoku tekuté mydlo (1-2 ml na dávku) alebo stimulanty.

Kompatibilita s inými liekmi

Pri vegetatívnom vývoji rastliny je potrebné uprednostniť ošetrenie prípravkom. Použitie lieku umožňuje pestovať ekologický a vysokokvalitný produkt.

Počas používania neboli zistené žiadne kontraindikácie Hamair a Gliokladina alebo Alirina B. Možná kompatibilita s inými liekmi.

Je však lepšie odolať týždňovej prestávke medzi ich používaním.

Použitie Gamair pre rôzne kultúry

  • Uskutoční sa jedno ošetrenie.
  • Priemerná spotreba zriedeného liečiva je 10 litrov na 10 metrov.

  • Rozvedená karta 10. 10 litrov vody.
  • Sprej pri tvorbe púčikov a tvorbe ovocia.
  • Ošetrenie sa uskutočňuje 3 krát s prestávkou 12 až 14 dní.
  • Na 95-100 m sa používa asi 95 litrov roztoku.

  • Rozvedená karta 10. liečivo na 10 litrov vody.
  • Strieka sa počas tvorby púčikov a tvorby ovocia - 3 krát za sezónu, s intervalom 10-12 dní.
  • Je potrebné vykonať 3 ošetrenia.

Pri rakovine baktérií:

  • Rozpustite 2 tablety na 10 litrov vody.
  • Pred výsadbou semien s výpočtom 10 litrov na 10 metrov sa vykonáva len 1 ošetrenie.

  • 2 kartu. na 10 1 roztoku.
  • Spracuje sa raz difúznym zavlažovaním pôdy 2-3 dni pred výsadbou.
  • Odporúča sa použiť 10 litrov na 10 metrov.

  • Pri 10 litroch. 10 kartu.
  • Počas tvorby púčikov a plodov je potrebné sprejovať 2-krát v intervaloch 12-15 dní.
  • Priemerný odpadový roztok na 100 m - 10 litrov.

  • Pre 15 litrov vody musíte užiť 10 tabliet Gamair.
  • Na 100 m aplikujte aspoň 15 litrov tekutiny.
  • Vykonajte 2 liečby v intervaloch 2 týždňov.

Biela kapusta

Pre striekanie blackleg:

  • V 10 1 sa rozpustia 2 tablety.
  • Pri 10 m naneste asi 10 litrov zmesi.
  • Spracovať stránku 1 krát pred pristátím.

Zbaviť sa bakteriózy:

  1. Použite záložku 10. 10 litrov vody.
  2. Sprej 3 krát.
  3. Prvé ošetrenie počas tvorby 4 alebo 5 letákov.
  4. Následne - s intervalom 2,5-3 týždne.
  5. Pri 100 m sa použije 10 litrov tekutiny.

Črepníkové kvety a rastliny

Zbaviť sa koreňovej hniloby:

  1. Zrieďte 1 jazýček na 5 litrov vody.
  2. Zalievanie sa vykonáva 2-3 krát, s použitím 1 zariadenia až 800-900 ml roztoku.

Škvrny na kvetoch odstránia roztok:

  • Z 2 tabliet Gamair a 1 1 vody.
  • Striekať počas vegetačného obdobia 2-3 krát.

Záhradné kvety

Koreňová hniloba, vädnutie:

  1. V záložke 10 l 2.
  2. Kvety sú napojené iba v koreňoch 2-3 krát za sezónu.
  3. Vypočítajte 4-5 litrov na 1 m.

Zo špinenia sa uloží:

  • 2 kartu. na 1 1 vody.
  • Striekať počas vegetačného obdobia 3 krát.
  • Množstvo roztoku sa počíta 1 - 2 litre na 1 m.

Hamair a Alirin B: kombinované funkcie

Kombinácia týchto dvoch liekov sa považuje za najúčinnejšiu pri ničení húb, vírusov a hniloby kvetov a rastlín. Prvá spoločná liečba by sa mala vykonávať v počiatočnom štádiu vývoja.

Zdieľanie funkcií:

  1. Požadovanú časť liekov zrieďte v samostatných nádobách.
  2. Premiešajte kvapalinu a dôkladne vymyte.
  3. Pridajte zvyšok vody.
  4. Použitie lieku Gamair je dôležité v každom období rastu tak na účely prevencie, ako aj na účely liečby.
  5. Miešanie týchto dvoch liekov dáva tank mix.

Bezpečnostné opatrenia

Prvá pomoc pri otrave:

  • Ak sa liek dostal dovnútra - použite 1-2 poháre vody, rozpustiť 2 polievkové lyžice v nich. l. aktívneho uhlia. Snažte sa vyvolať zvracanie.
  • Ak človek inhaloval liek - okamžitý prístup k čistému vzduchu.
  • Ak sa produkt dostane do očí - umyte veľkým množstvom tekutiny.
  • Ak je liek na pokožke - opakovane opracujte teplou vodou pomocou mydla.
  • V prípade zhoršenia situácie Okamžite vyhľadajte lekársku pomoc.

Bezpečnostné opatrenia: t

Hoci sa tento nástroj nepovažuje za toxický (vzťahuje sa na látky s nízkym nebezpečenstvom), mali by sa dodržiavať ešte základné bezpečnostné opatrenia.

Musia sa dodržiavať tieto pravidlá:

  • Nástroj má krátku dobu používania od dátumu výroby - 18 mesiacov.
  • Neodporúča sa skladovať pri teplotách nad + 28 ° C.
  • Hamair by nemal byť prístupný deťom a zvieratám.
  • Striekanie alebo nalievanie drogy, nosiť špeciálne rukavice, vyhýbajte sa dostať roztok na kožu.
  • Roztok pripravte len v miske, ktorá už nie je potrebná. Nemôžete si vziať toto jedlo z domu.
  • Pri postreku nemusíte jesť, fajčiť ani konzumovať alkoholické nápoje.
  • Liek môžete transportovať pohodlným transportom.
  • Pri preprave nie je dovolené mať v blízkosti Gamaru drogy, jedlo alebo jedlo.
  • V prípade rozliatia drogy na podlahu, stačí zbierať zvyšky s metlou.

záverGamair je moderný, ekologicky bezpečný liek, ktorý je schopný chrániť plodiny pred škodcami a infekciami. Mnohí záhradníci sú spokojní s výsledkom hry a radia ju používať na záhrade, na záhrade av skleníku.

Referencie Na mnoho rokov sa Gaamayr používa na ochranu rastlín. Spätná väzba zo záhradníckych fór o lieku je vo všeobecnosti pozitívna.

Spôsob použitia

Tablety sa rozpustia v 200 až 300 ml vody a potom sa roztok doplní na požadovaný objem. Pri rozprašovaní v pracovnom roztoku je žiaduce pridať lepidlo (tekuté mydlo) v množstve 1 ml na 10 litrov roztoku a opäť dôkladne premiešať.

Pripravený roztok sa musí použiť v ten istý deň!

Mechanizmus účinku a zloženia pesticídu "Gamair"

Biologický produkt "Gamar" sa vyskytuje vo forme tabliet a vo vhodnejšej forme prášku. Fungicíd obsahuje kmeň baktérií izolovaných z prostredia Bacillus subtilis M-22. V poľnohospodárskej mikrobiológii sa táto látka používa na výrobu vysoko účinných ochranných liekov, ktoré pomáhajú zbaviť sa akéhokoľvek druhu rastlinných ochorení bakteriálneho pôvodu.

Vzhľadom k účinku účinnej látky, "Gamar" selektívne potláča hubové ochorenia, zatiaľ čo nemá vlastnosť akumulovať sa v listoch a plodoch liečených rastlín. Droga samotná patrí do štvrtej triedy nebezpečenstva a nepredstavuje hrozbu pre ľudí, zvieratá a ryby, ako aj predstaviteľov flóry.

Fungicíd "Gamar" našiel široké uplatnenie pri ošetrovaní pôdy na výsadbu a samotné rastliny. Liek sa používa na ochranu pristátia:

  • obilniny
  • paradajka,
  • uhorky,
  • jahody,
  • hrozno, čierne ríbezle, egreše, t
  • jablone a okrasné rastliny.

Na zvýšenie účinku fungicídu sa často používa komplexná liečba pridaním Glyocladinu a Alirinu B. Kombinácia liekov môže zlepšiť odolnosť rastlín v štádiu siatia, mala by byť ošetrená len roztokom semien alebo pôdy.

Kombinácia biologických produktov "Hamair" a "Alirin B"

Dva lieky, ktoré dopĺňajú liečivo "Gamair" a "Alirin B", sú považované za najlepší duet proti všetkým typom plesňových, hnilobných a vírusových ochorení kultivovaných rastlín.

Kombinované využívanie týchto fondov v ranom štádiu kultivácie umožňuje dosiahnuť výnimočný efekt: žiadne rastliny bakteriologického pôvodu zasiahnu vaše rastliny. Ak je na preventívne opatrenia príliš neskoro a vzhľad rastlín signalizuje výskyt prvých príznakov ochorenia, je možné bez toho, aby sa strácal čas na diagnózu, bezpečne postriekať postihnuté kultúry dvojzložkovým roztokom.

Spôsob použitia liekov "Gamar" a "Alirin B":

  • Rozpustiť požadovaný počet liekov v samostatných nádobách,
  • Spojte kvapaliny a dôkladne premiešajte.
  • Priveďte kompozíciu pridaním vody do požadovanej koncentrácie,
  • Sprejovanie sa uskutočňuje v akejkoľvek fáze rastu rastlín na profylaktické a terapeutické účely.

"Alirin B" je schopný obnoviť pôdnu mikroflóru po ošetrení insekticídmi s vysokou úrovňou toxicity a tiež znižuje obsah dusičnanov v ovocí o 30%.

Recenzie letných obyvateľov

Podľa stopercentnej väčšiny je biologický fungicíd "Gamar" uznávaný ako jeden z najlepších vývojov mikrobiológov v posledných rokoch. Preskúmanie lieku len pozitívne, v priebehu praktickej aplikácie tohto ochranného činidla sa nenašiel žiadny významný nedostatok.

Valentine:

„Predtým sme kvôli chorobe paradajok fytophthora stratili významnú časť plodiny. S výskytom fytosporínu v mojej „lekárni na kuchynskú záhradu“ nebol problém taký desivý, ale až po tom, ako som sa zoznámil s duetom Gamair a Alirin, prestal som sa starať o zdravie mojich paradajok. Pozoruhodné prípravky - ani múčnatka, ani phytophtoras, ani hniloba!

Najvhodnejší spôsob, ako tieto lieky používať, je pri výsadbe, zvyčajne sa ošetrujú semená a sprejujú semenáčky na profylaxiu. Po takejto včasnej preventívnej liečby, je možné nemyslieť na huby pre takmer mesiac, a potom, stále odporúčam liečbu sadeníc už zasadil v krajine. Podľa mojich osobných skúseností nebude potrebné žiadne ďalšie postrekovanie. Ak sa staráte o rastliny v mladom veku, potom bude na záhrade menej práce a starosti o úrodu. “

Dmitry:

„Pre celú záhradu počas celej sezóny najčastejšie používam len tri produkty:„ Gamair “z fytoftorov,„ Glyocladin “z koreňovej hniloby a„ Alirin B “, aby sa zbavili múčnatky. Zo všetkých hubových infekcií sú to práve tieto tri choroby, ktoré navštevujú moju oblasť takmer každú sezónu. Nezaoberám sa prevenciou, sprejujem rastliny len vtedy, ak je viditeľný problém. Z 10 prípadov, v desiatich sa mi podarilo zachrániť rastlinu, aj keď sa choroba vyvíja viac ako týždeň.

"Gamair" tiež pomohol potlačiť vypuknutie moniliozy v minulej sezóne. Na ošetrenie sa roztok koncentruje: 5 tabliet liečiva na 5 litrov vody. A na jednom strome všetko riešenie zostalo. Podľa inštrukcií, striekal trikrát: na začiatku kvitnutia, okamžite po kvety padol a strom bol naposledy spracovaný, keď ovocie bola veľkosť orecha. Jabloň v tomto roku výrazne osviežila. "

Tablety "Gamar": opis liečiva

"Gamair" je vyrobený na základe pôdnych baktérií, ale ako v každom inom prípade použitia chemických látok, môže závodník získať požadovaný účinok z použitia "Gamair" tablety, je potrebné vedieť, ako ich správne používať. Pre hojné kvitnutie a vynikajúci výkon rastlín, musia byť riadne chránené pred chorobou.

Hlavnými príčinami poškodenia rastlín rôznymi chorobami sú huby a baktérie, ktoré sa nachádzajú v pôde. Fungicídne prípravky boli špeciálne vytvorené na ochranu rastlín pred fytoinfekciami. Najmä "Gamar" je biologické činidlo s výrazným antibakteriálnym a fungicídnym účinkom. Vyrába sa na báze prospešných pôdnych baktérií, ktoré sú aktívnym fungicídom.

Aktívna zložka lieku, ako sa "Gamair"

Baktéria Bacillus subtilis inhibuje rozvoj patogénov plesňových a bakteriálnych infekcií rastlín a vďaka nej dokáže chrániť kultúry. "Gamair" sa vyrába v tabletách a po prečítaní návodu na použitie sa dozviete, ako používať tento nástroj na dosiahnutie maximálneho efektu. Liek "Gamar" sa používa na prevenciu a liečbu nasledujúcich ochorení:

  • múčnatka,
  • šedá hniloba,
  • pleseň,
  • koreňová hniloba,
  • bakteriálna sliznica,
  • vaskulárna bakterióza,
  • čierne nohy
  • chrastavitosť,
  • moniliosis,
  • spot,
  • neskoro,
  • Rhizoctonia,
  • askohitoza,
  • hrdza
  • tracheomické vädnutie.

Ako chovať "Gamair", návod na použitie

Pozrime sa, ako správne rozriediť „gamair“ v tabletách, aby sa zachovala jeho aktivita proti patogénnej flóre. Ako sme už uviedli, biologický produkt "Gamair" sa vyrába na základe pôdnych baktérií, čo je tiež uvedené v jeho pokynoch. Preto, aby sa zachovala jeho činnosť, je potrebné správne pripraviť roztok. Na tento účel sa neodporúča odoberať horúcu vodu, pretože môže zabiť baktérie a zmeniť roztok na obyčajnú vodu na zavlažovanie. Jedna tableta "Gamair" sa rozpustí v 200 alebo 300 ml vody pri teplote miestnosti. Potom sa pracovný roztok privedie na požadovaný objem čistou vodou.

Návod na použitie lieku "Gamar".

Spotreba pracovného roztoku - 10 l na 10 m²

Spotreba pracovného roztoku - 10 - 15 litrov na 100 m²

Spotreba pracovného roztoku - 10 l na 10 m²

Spotreba pracovného roztoku - 10 - 15 l na 10 m²

Spotreba pracovného roztoku - 10 l na 10 m²

Spotreba pracovného roztoku - 15 litrov na 10 m²

Spotreba pracovného roztoku - 10 litrov na 10 m²

Spotreba pracovného roztoku - 10 l na 10 m²

Spotreba pracovného roztoku - 10 l na 10 m²

Spotreba pracovného roztoku - 10 litrov na 10 m²

Spotreba pracovného roztoku - od 2 do 5 l na strom

Spotreba pracovného roztoku - 1 l na 0,2 hrnca

Spotreba pracovného roztoku - 0,2 l na 0,1 m²

Spotreba pracovného roztoku - 5 litrov na 1 m²

Spotreba pracovného roztoku - 1 - 2 l na 1 m²

Výhody použitia a vlastnosti použitia lieku "Gamar"

Hlavné výhody použitia nástroja "Gamair":

  • rýchla obnova pôdnej mikroflóry,
  • kvalitná deštrukcia a prevencia vzniku patogénnej flóry, t
  • zvýšenie obsahu vitamínov a minerálnych látok v ovocí, t
  • nedostatočná odolnosť voči lieku,
  • hospodárne
  • úplná bezpečnosť (biologický produkt "Gamair" označuje látky triedy nebezpečnosti IV (nízke nebezpečenstvo), čo znamená, že je bezpečný pre ľudí, ryby, hmyz (vrátane včiel), zvieratá a prospešnú entomofaunu, neznečisťuje životné prostredie ani pri dlhodobom používaní, vďaka ktorej je možné vo svojej aplikácii získať ekologicky nezávadnú plodinu.),
  • absolútnu ekologickosť výrobku
  • vysoká aktivita proti patogénnej flóre,
  • úplne prírodný prostriedok, ktorý neobsahuje nebezpečné chemické zlúčeniny.
Mnohí chovatelia rastlín si všimnú, že hnojivo „Gamair“ sa dnes dá bezpečne nazvať najlepším bakteriálnym fungicídom a stačí sa oboznámiť s jeho pokynmi.

Kompatibilita tabliet s inými prostriedkami

Droga "Gamaira" má podrobné inštrukcie, z ktorých je zrejmé, že je vhodnejšie ju použiť vo fáze rastlinnej vegetácie. Nástroj je netoxický, a preto, keď sa používa, môžete sa spoľahnúť na získanie zelenej plodiny. Na zlepšenie účinnosti použitia je možné použiť spolu s liekmi, ako je napríklad "Gliokladin" a "Alirin B". Pri zdieľaní "Gamair" s inými liekmi je potrebné dodržať interval medzi ich používaním jeden týždeň.

"Hamair": podmienky skladovania

Napriek tomu, že liek je úplne netoxický, s individuálnou intoleranciou a zvýšeným alergenickým pozadím, je možný vývoj alergických a individuálnych reakcií.

Ak sa napriek všetkým opatreniam liek náhodou dostal do vnútra, odporúča sa okamžite vypláchnuť ústa studenou vodou, potom vypiť dve poháre vody spolu s dvoma tabletami aktívneho uhlia a vyvolať vracanie. Pred príchodom lekára opakujte postup niekoľkokrát.

Ak sa výrobok dostane do kontaktu s pokožkou alebo sliznicami oka, dôkladne ich opláchnite pod silným prúdom studenej vody.

"Gamair" je lacný, absolútne bezpečný liek, ktorý spoľahlivo ochráni vaše rastliny pred rôznymi bakteriálnymi a hubovými infekciami.

Opis biologického výrobku

Biologické lieky na chvíľu. Jedným z nich je „Gamair“. Bol vytvorený odborníkmi Agrobiotechnology CJSC (Moskva). Navrhnutý tak, aby zničil pôvodcov bakteriálnych ochorení väčšiny pestovaných rastlín. Pomáha tiež pri niektorých hubových ochoreniach.

Účinnou látkou tohto liečiva sú prospešné mikróby - antagonisty pôdnych húb Bacilus subtilis.

K dispozícii "Gamar" vo forme sypkých tabliet sivohnedej farby a SP - suchý prášok, ktorý sa ľahko rozpustí vo vode. Je vhodnejšie použiť prášok na veľkých plochách na spracovanie zeleniny, ovocných stromov a kríkov. Na hektár sa používa 300 až 5 tisíc litrov.

Používa sa na postrek dospelých rastlín alebo na obrábanie pôdy pred výsevom semien. Liek úspešne bojuje s múčnatkou, koreňmi a sivou hnilobou, moniliózou a chrastavkami na stromoch.

Tablety sú vhodnejšie na spracovanie malých plôch. Aplikačné množstvo - 1-2 vrecúška po 10 tabliet na sto.

Po použití lieku má rýchly účinok Jeho účinok začína takmer okamžite po liečbe. To umožňuje prekonať ochorenie v počiatočných štádiách.

Liek nie je nebezpečný pre ľudí, teplokrvné zvieratá a ryby. "Gamair" je nízko toxický, patrí do triedy IV pre ľudí. Látka sa neakumuluje v koreňových plodinách, plodoch, plodoch, listoch a stonkách rastlín. Liek podľa inštrukcií môže byť použitý v akejkoľvek fáze ich vývoja. Nemá fytotoxicitu.

Ako používať liek "Gamar"

Návod na použitie odporúča správne množstvo tabliet ponorených v pohári studenej vody, dôkladne premiešajte. Potom pridajte vodu, aby ste získali určité množstvo roztoku.

Aby sa liek lepšie držal na listoch, pridajte naň lepidlo. Mohlo by to byť mydlo alebo špeciálny urýchľovač rastu kúpený v obchode, napríklad Epin. Na vedre s vodou potrebujete len 1 mg.

Výsledný roztok opäť opatrne premiešajte, nalejte do postrekovača. Ošetrené rastliny, občas trasúcim balónom. Po zalievaní drogovej vykopávky.

Práca s drogou, musíte mať na pamäti, že obsahuje živé organizmy. Preto nie je potrebné ich poškodzovať, ale vytvárať pre nich dobré podmienky na život. Tablety neponárajte do horúcej vody. Koniec koncov, môže zničiť baktérie, ktoré znížia na nulu výhody užívania lieku.

Ktoré kultúry sa liečia "Gamar"

Testy ukázali, že "Gamair" má pozitívny vplyv na obilniny, zemiaky. Hľuzy sa ošetrujú v roztoku bezprostredne pred výsadbou. S ním, chrániť uhorky a paradajky v otvorenej a uzavretej krajine. Používa sa na ochranu bieleho a karfiolu znamená "Gamar".

Na ochranu a ošetrenie ovocných stromov, kríkov, jahôd sa odporúča použiť návod na použitie, recenzie, tekutý pracovný roztok. Má selektívny účinok na niektoré patogény izbových rastlín.

Aplikácia "Gamair" pre paradajky

Paradajky sa pestujú v záhrade av skleníkoch. Aby ovocie bolo čisté a nebolí, odporúča sa používať návod na použitie "Gamair", recenzie. Kedy zvládnuť výsadbu a aké dávky?

V prípade paradajok v skleníku pred bakteriálnym karcinómom sa pôda pred výsadbou zavlažuje na tri dni v suspenzii. Na vedre s vodou musíte vziať 2 tablety lieku. Ak chcete bojovať proti bielej a šedej hnilobe za tú istú časť vody, musíte užívať 10 tabliet. Postrekované rastliny v období výskytu púčikov, pred tvorbou paradajok. Spracovanie opakujte po 15 dňoch. Maximálny počet je 3.

Pre pestovanie paradajok v záhrade alebo na poli sa používa aj "Gamar". Návod na použitie, recenzie poradí ošetrenie rastlín v boji proti rôznym hnilobe. Na prípravu lieku sa dve tablety zriedia v vedre s vodou. Výsledná kvapalina sa pred výsadbou paradajok spracuje na dva dni.

Liečba neskorej plesne sa vykonáva každé 2 týždne. Prvýkrát - počas vzhľadu púčikov. Zrieďte 1 tabletu v litri vody. Za sezónu sa lieči trikrát.

Spracovanie uhoriek

Vnútorné uhorky sú často ovplyvnené šedou plesňou. Na boj proti nemu sa odporúča použiť návod na použitie „Gamair“, recenzie. Kedy spracovávať uhorky a ako pripraviť pracovné riešenie?

2 tablety liečiva sa zriedia v troch litroch vody. Sprej od začiatku výskytu púčikov k tvorbe uhoriek. Spracovanie sa vykonáva dvakrát za sezónu. Sto až 20 litrov pracovného roztoku.

Uhorky, ktoré rastú v otvorených lôžkach, sú tiež ošetrené na hnilobu. Na vedre s vodou pripravte dve tablety. Pôdu rozlejte niekoľko dní pred siatím semien. Počet procedúr za sezónu - dve.

Na boj proti peronosporóze tiež používajú „Gamair“. Návod na použitie a recenzie radia sprej uhorky dvakrát mesačne po objavení púčikov. Na 1 liter vody pripravte 1 tabletu lieku. Počas sezóny strávte 2 procedúry. Pre zalievanie 1 potrebujú väzba vedro.

Spracovanie kapusty

Na ochranu kapusty použite aj "Hamair" (tablety). Návod na použitie, recenzie odporúčajú ich použitie na liečbu a prevenciu čiernych nôh, bakterióz. Z čiernej nohy sa pripraví suspenzia, pričom sa rozpustí 1 tableta v 5 1 vody. Pôdu rozlejte niekoľko dní pred siatím semien. Vykonajte jedno ošetrenie za sezónu. Na 10 l plochy priniesť vedro riešenia "Gamair".

Návod na použitie, recenzie odporúčame na ochranu pred bakteriózou na zriedenie 1 tablety na liter vody. Potom sprej rastliny, počnúc tvorbou 4 pravých listov, potom - každé 2-3 týždne.

Spracovanie ovocných stromov

Použite "Gamar" na spracovanie ovocných stromov, vrátane jabloní, čerešní z chrasti a moniliasis. 1 tableta lieku Gamar sa rozpustí na liter vody. Návod na použitie tabliet radí, aby sa s rastlinami za sezónu nerobili viac ako trikrát. Prvé rozprašovanie sa vykonáva, keď sa puky kvetov práve otvárajú, druhá - po odkvitnutí. Posledný čas je, keď veľkosť plodu dosiahne 2 - 3 cm a až 5 l sa použije na spracovanie jedného stromu.

Spracovanie izbových rastlín

Pomáha liečbu "Gamar" z choroby kvetov. Urobte pilulku s objemom 5 litrov vody. Na jeden kvetináč odchádza zo skla do litra prostriedkov. Na 1 meter štvorcový v otvorenom teréne priniesť 5 l roztoku. Niektorí pestovatelia kvetov majú otázku: potrebujú vodu pred použitím „Gamair“? Nie nevyhnutne, môžete okamžite urobiť liek.

Spracovanie kvetov z bodkovania, sprej rastliny počas obdobia aktívneho rastu s prípravkom "Gamair". Návod na použitie tabliet odporúča na 2 litre vody, aby sa vyrobili. Počas sezóny sa vykonávajú až tri ošetrenia izbových rastlín a kvetov v záhone.

Odporúča sa, aby používatelia používali liek takýmto spôsobom: nalejú 70 mg vody na pol litra s vodou pri izbovej teplote, umiestnia do nej kvetinu.

"Gamar" návod na použitie pre orchidey sa odporúča používať spolu s "Alirin" (1 tableta) a "Fitosporin" (2 g) v 5 litroch vody. Výsledný roztok je spracovaný koreňmi kvetov, máčanie hrnca v miske s roztokom. Re-orchidey s problémovými koreňmi sa liečia za mesiac.

Spätná väzba užívateľa naznačuje, že liek pomáha v počiatočných štádiách lézie pionov a kosatcov s koreňovou hnilobou. Ale hlboko v pôde funguje horšie. Preto pre izbové rastliny, ak sú postihnuté koreňovou hnilobou, je lepšie odstrániť kvetinu z pôdy, ošetriť ju prípravkom a potom ju presadiť do novej pôdy.

Kompatibilita s inými liekmi

Droga "Gamair" pokyny a recenzie sa odporúča používať s nástrojom "Alirin." V tomto prípade namiesto 2 tabliet "Gamair" vziať jeden z týchto liekov. Môžete tiež použiť tieto lieky s Glyocladin týmto spôsobom: t

  • Semená sa ošetrujú 2 hodiny v roztoku "Gamair" a "Apirin-B". Na liter vody sa pripraví 5 tabliet.
  • Pred výsadbou sadeníc alebo siatím semien sa do pôdy pridáva „Glyocladin“ - 1 tableta na 0,5 l pôdy. O týždeň neskôr, miesto je napojená s "Alirin-B" a "Gamar" v rovnakých častiach, 2 tablety na sadenicu.Pôda sa ošetruje mlynom v hĺbke 15 cm, dezinfikuje sa film skleníkov a ich stavieb.
  • Tri dni po vysadení semien alebo sadeníc sa miesto naleje prípravkom „Alirin-B“. Na vedre s vodou s použitím 2 tabliet lieku.
  • Mesiac po výsadbe urobte "Gamair" a "Alirin-B" 2 tablety na vedro vody.
  • O mesiac neskôr zopakujte liečbu, čím sa zvyšuje o polovicu dávky "Gamair".

Pokyny na použitie, recenzie tvrdia, že okrem týchto biologických látok sa úspešne používajú insekticídy z chrobáka zemiakového a iných škodlivých hmyzov. Ale iba prírodné, nie chemické. Regulátory rastu, minerálne hnojivá môžu byť pridané do fľaše postrekovača.

Nie je možné použiť súčasne "Gamar" a chemické fungicídy. Zničia mikroorganizmy, ktoré sú základom lieku. Použiť "Gamair" nemôže byť skôr ako pár týždňov po použití "chémia".

Výhody používania "Gamair"

Liek "Gamar" má nasledujúce výhody:

  • Rýchlo obnovuje mikroflóru pôdy.
  • Pracuje ako profylaktický.
  • Kvalitatívne zápasí s patogénmi.
  • V ovocí sa zvyšuje množstvo vitamínov a stopových prvkov.
  • Zvýšená chuť výrobkov.
  • Liek je šetrný k životnému prostrediu, neobsahuje chemické zlúčeniny.
  • Po aplikácii zvyšuje výťažok rastlín.
  • Nástroj nie je návykový, takže ho môžete používať dlhú dobu.
  • Použitie tohto lieku pre rastliny je hospodárne.
  • Úplne rozpustný vo vode.
  • S rastlinami sa ľahko manipuluje.

Užívatelia tvrdia, že liek "Gamar" pôsobí ako "Fitosporin", ktorý je tiež prírodný liek, ale oveľa efektívnejšie.

Uchovávanie lieku a pripravený roztok

Hotový roztok nie je možné dlhodobo skladovať. Mal by sa používať v ten istý deň, keď sa varil 2 hodiny.

Hoci tablety a netoxické, ale musia byť skladované oddelene od potravín. V jedlách, ktoré sa používali na rozpustenie lieku, nie je možné variť jedlo pre ľudí a zvieratá. Deti by nemali mať prístup k lieku.

Sušinu je možné skladovať rok a pol od dátumu výroby. Niektoré balenia majú trvanlivosť 3 roky. Výhodou lieku je, že sa môže skladovať v mrazivom počasí. Nestráca svoje vlastnosti ani pri 30 stupňoch mrazu. Maximálna teplota skladovania je 30 stupňov Celzia.

kompatibilita:

V pracovnom roztoku je kompatibilný s biologickými prípravkami, insekticídmi, fungicídmi, regulátormi rastu rastlín. V prípade aplikácie Glyocladinu v intervale 7 dní.

Vodný roztok na použitie v deň prípravy sa nesmie skladovať!

kultúra

Choroba

Metóda, čas spracovania, frekvencia použitia

Ovocie (jablko, hruška,
slivka a iné.)

Postrekovanie * rastliny začínajúc skoro na jar až do nástupu príznakov ochorenia, 2-3 s intervalom 7 dní. S výskytom prvých príznakov ** ochorenia mnohokrát s intervalom 5-7 dní.

Postrekovanie * rastliny pracovný roztok pred a bezprostredne po odkvitnutí, potom 2 týždne po druhom ošetrení. Posledné spracovanie prebieha v polovici augusta.

Keď sa prvé príznaky objavia ** choroby v letnom období - postrek * rastlín opakovane s intervalom 5-7 dní.

Zelenina otvorená a uzavretá (paradajky, uhorky, paprika, baklažán, kapusta atď.) Zemiaky

Berry (ríbezle, egreše, jahody atď.)

Dekoratívne kvety (ruže, chryzantémy atď.)

Bakteriálne listové škvrny, neskorá pleseň, múčnatka, múčnatka, sivá pleseň, nekróza kmeňového jadra.
Sivá a biela hniloba, mäkká rastlinná hniloba.

Preventívny postrek * rastlín skoro na jar 2-3 krát s intervalom 7 dní.

Medicínske postrekovanie rastlín keď sa objavia prvé príznaky ** choroby 2-3 krát s intervalom 5-7 dní, potom až kým príznaky úplne nezmiznú *.

Koreň a radikálna hniloba bakteriálnej povahy, neskorá pleseň, Fusarium.

Pôda Príprava:
pred výsadbou sadeníc prípravok sa aplikuje na pôdu postrekovačom alebo zavlažovacou nádobou a potom sa s ňou zmieša fréza alebo rýč do hĺbky 15-20 cm,
zavedenie do jamiek - 1 záložka / 1 l vody - v množstve 200 g pracovného roztoku na jamku.
počas vegetačného obdobia *: únik pôdy a najmä koreňovej zóny rastliny roztokom liečiva 2-3 krát alebo viackrát s intervalom 5-7 dní.

Bakteriálna rakovina paradajok, kus kapusty.

Odstránenie rastlín v ohnisku choroby, potom rozliatie pôdy v ohnisku a okolo nej: 2-4 tabuľky / l l vody / 1 m2. Ďalej opakujte 3 až 4-násobné rozliatie pôdy v mieste ochorenia. Dodržujte striedanie plodín.

Vnútorné kvetinové rastliny

Postrekovacie zariadenia počas vegetačného obdobia - 2 tabl / 1 l vody (0,1-0,2 l roztoku na 1 m2)

Vädnutie koreňov

Pri presádzaní izbových rastlín - zmiešanie pôdy s prípravkom - 2 tabl / 1 l vody / 5 l pôdy.

Zalievanie pôdy v kvetináčoch - 1 tabl / 5 l vody (0,2-1 l roztoku na 1 nádobu)

* pri striekaní pridajte do roztoku lepidlo (tekuté mydlo atď.) v množstve 1 ml na 10 l.

** so silnou porážkou rastliny sa odporúča striedanie biologických prípravkov s chemickými fungicídmi.

Ekologická bezpečnosť:

  • vysoká účinnosť, nedostatočná fytotoxicita,
  • pomáha obnoviť prospešnú mikroflóru v pôde a na rastlinách
  • nie je závislý na patogénoch,
  • stimulačné a imunomodulačné účinky
  • odstraňuje pôdnu toxicitu po použití agrochemikálií.

Bezpečnostné opatrenia: t

Trieda nebezpečenstva - 4 (nízkoriziková látka).

Bezpečný pre ľudí, zvieratá, ryby, včely, užitočnú entomofaunu a životné prostredie. Nehromadí sa v rastlinách av pôde, čo prispieva k získaniu ekologicky šetrných výrobkov

Pri aplikácii nemôžete piť, fajčiť a jesť. Používajte rukavice. Na prípravu pracovného roztoku nepoužívajte kuchynské riady.

Prvá pomoc pri otrave.

Pri požití vypite 1-2 poháre vody, v ktorej sa rozpustia 1-2 polievkové lyžice aktívneho uhlia a zvracanie je spôsobené podráždením koreňa jazyka.

Ak dôjde k prehltnutiu dýchacieho systému do vzduchu.

V prípade kontaktu s očami vypláchnite veľkým množstvom vody.

V prípade kontaktu s pokožkou opláchnite vodou a mydlom.

Ak je to potrebné, poraďte sa s centrom na kontrolu jedov: 129010, Moskva, Sukharevskaya Square, 3, Moskovský výskumný ústav pohotovostnej starostlivosti. Sklifosofskogo. Toxikologické informačné a poradenské centrum (pracuje nepretržite). Tel. 928-68-87, fax 921-68-85 alebo Štátnej chemickej komisii RF: 207-63-90, 975-41-50, fax 208-62-84.

Počas prepravy je zakázané prepravovať s potravinami, krmivom a liekmi. Prepravuje sa všetkými dopravnými prostriedkami.

Spôsoby neutralizácie rozliatych a rozptýlených pesticídov, metódy neutralizácie, likvidácie nádob a zvyškov pesticídov. Ak sa liek dostane na podlahu - pozbierajte ho metlou. Zlikvidujte prípravok, ktorý sa má zlikvidovať, s nádobou v koši.

Čas použiteľnosti:

Skladujte pri teplotách od -30 do + 30 ° C, mimo dosahu detí a domácich zvierat.

Záručná doba skladovania bez porušenia obalu je 1,5 roka od dátumu výroby.

Tento článok bol vytvorený na základe inštrukcií výrobcu, slúži len na informačné účely a nie je reklamou.

Dátum artiklu: 05/19/2009

Tablety "Gamar": opis liečiva

„Gamair“ sa vyrába na základe pôdnych baktérií, ale ako v každom inom prípade použitia chemických činidiel, vodič zariadenia môže získať požadovaný účinok z použitia „Gamair“ tabliet, je potrebné vedieť, ako ich správne používať. Pre hojné kvitnutie a vynikajúci výkon rastlín, musia byť riadne chránené pred chorobou.

Hlavnými príčinami poškodenia rastlín rôznymi chorobami sú huby a baktérie, ktoré sa nachádzajú v pôde. Fungicídne prípravky boli špeciálne vytvorené na ochranu rastlín pred fytoinfekciami. Najmä "Gamar" je biologické činidlo s výrazným antibakteriálnym a fungicídnym účinkom. Vyrába sa na báze prospešných pôdnych baktérií, ktoré sú aktívnym fungicídom.

Aktívna zložka lieku, ako sa "Gamair"

Baktéria Bacillus subtilis inhibuje rozvoj patogénov plesňových a bakteriálnych infekcií rastlín a vďaka nej dokáže chrániť kultúry. "Gamair" sa vyrába v tabletách a po prečítaní návodu na použitie sa dozviete, ako používať tento nástroj na dosiahnutie maximálneho efektu. Liek "Gamar" sa používa na prevenciu a liečbu nasledujúcich ochorení:

  • múčnatka,
  • šedá hniloba,
  • pleseň,
  • koreňová hniloba,
  • bakteriálna sliznica,
  • vaskulárna bakterióza,
  • čierne nohy
  • chrastavitosť,
  • moniliosis,
  • spot,
  • neskoro,
  • Rhizoctonia,
  • askohitoza,
  • hrdza
  • tracheomické vädnutie.

Viete?Pred použitím baktericídu "Gamair" je potrebné pozorne preštudovať návod na použitie, pretože aj menšie chyby môžu viesť k zníženiu jeho účinnosti. "Gamair" je absolútne bezpečný a jeho použitie je neškodné pre všetky rastliny, ale zloženie je považované za mocnú zbraň v boji proti koreňovej hnilobe. Chovatelia rastlín si všimnú, že po použití Gamair je pozorovaný rýchly účinok, ktorý umožňuje vyrovnať sa s infekciou v skorých štádiách infekcie.

Ako chovať "Gamair", návod na použitie

Pozrime sa, ako správne rozriediť „gamair“ v tabletách, aby sa zachovala jeho aktivita proti patogénnej flóre. Ako sme už uviedli, biologický produkt "Gamar" sa vyrába na základe pôdnych baktérií, čo je tiež uvedené v jeho pokynoch. Preto, aby sa zachovala jeho činnosť, je potrebné správne pripraviť roztok. Na tento účel sa neodporúča odoberať horúcu vodu, pretože môže zabiť baktérie a zmeniť roztok na obyčajnú vodu na zavlažovanie. Jedna tableta Gamaru sa rozpustí pri teplote miestnosti v 200 alebo 300 ml vody. Potom sa pracovný roztok privedie na požadovaný objem čistou vodou. Viete?Na zvýšenie účinku postreku by sa do pracovného roztoku malo pridať lepidlo, na ktoré sa používa tekuté mydlo v množstve 1 ml.na 10 1 roztoku. Aby sa zabránilo usadzovaniu baktérií na dne nádrže postrekovača, odporúča sa pri ošetrovaní rastlín pravidelne pretrepávať. Pripravený pracovný roztok má krátku dobu skladovania, a preto sa pripravuje bezprostredne pred použitím.

Návod na použitie lieku "Gamar".

Ako pestovať viac plodín?

Je príjemné pre každého záhradníka a letného rezidenta získať veľkú úrodu s veľkými plodmi. Bohužiaľ nie je vždy možné dosiahnuť požadovaný výsledok.

Rastlinám často chýba výživa a minerály.

V takýchto prípadoch naši čitatelia odporúčajú používať BioGrow inovatívne bio-hnojivo..

Má nasledujúce vlastnosti:

  • umožňuje zvýšiť výnos o 50% v priebehu niekoľkých týždňov používania.
  • Môže sa dobre úrody aj na nízko úrodných pôdach a v nepriaznivých klimatických podmienkach
  • Úplne bezpečné

záver

Gamair je moderný, ekologicky bezpečný liek, ktorý je schopný chrániť plodiny pred škodcami a infekciami. Mnohí záhradníci sú spokojní s výsledkom hry a radia ju používať na záhrade, na záhrade av skleníku.

Zahradníci používajú Hamair na ochranu rastlín už roky. Spätná väzba zo záhradníckych fór o lieku je vo všeobecnosti pozitívna.

Loading...